مزایای استفاده مجاز از زعفران برای سلامت و شادابی خانم‌های باردار

صفحه اصلی » بارداری و زایمان » مزایای استفاده مجاز از زعفران برای سلامت و شادابی خانم‌های باردار

مزایای استفاده مجاز از زعفران برای سلامت و شادابی خانم‌های باردار

بارداری این قدرت را دارد که سلامت جسمی و روانی شما را تا حد زیادی ارتقاء دهد. مصرف زعفران در دوران بارداری عالی است زیرا باعث ترویج احساسات مثبت می‌شود و دارای خواص دارویی خاصی است که به درمان علائم بارداری کمک می‌کند.

زعفران به مقابله با احساس اضطراب، استرس و درد معده کمک می‌کند و مصرف آن به دلیل خواصی که دارد اغلب برای زنان باردار توصیه می‌شود. زعفران به علت محتوای تغذیه‌ای و توانایی‌های شفابخش خود به عنوان یک گیاه دارویی محسوب می‌شود. با این حال، مانند بسیاری از مواد دیگر، اگر زعفران به میزان متعادل مصرف نشود، ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. مشخص شده است که زعفران باعث انقباض رحم می‌شود که ممکن است منجر به سقط جنین شود. برای فهمیدن مزایا، نحوهٔ استفاده و عوارض جانبی مصرف زعفران در دوران بارداری به توضیحات دکتر فاطمه سمامی متخصص زنان و زایمان در شمال تهران توجه نمایید.

استفاده از زعفران در بارداری

تغذیه برای خانم‌ها در دوران بارداری بدلیل تغییراتی که در بدنشان ایجاد می‌شود، بسیار مهم است. علاوه بر مصرف مکمل‌های دارویی استفاده از مواد غذایی مقوی و پرخاصیت به حفظ سلامت مادر و جنین کمک بزرگی می‌کند. زعفران نیز از جمله موادی است که استفاده به اندازه از آن می‌تواند از بسیاری جهات بخصوص حفظ شادابی خانم‌های باردار، نقش مهمی ایفا کند. اما به این نکته نیز باید توجه داشت که استفاده بیش از حد از زعفران ممکن است عواقب خطرناکی بدنبال داشته باشد.برای این منظور می‌توانید جهت رزرو نوبت و مشاوره با دکتر با شماره‌های  02122683919– 02122683818– 02177839463 تماس حاصل فرمایید.

آیا مصرف زعفران در دوران بارداری ایمن است؟


مصرف زعفران در دوران بارداری ایمن است و خواص دارویی آن می‌تواند به زنان باردار کمک کند. زعفران می‌تواند در کاهش استرس، درد و ناراحتی، نوسانات خلقی و ناراحتی‌های دوران بارداری موثر باشد. اما مصرف زیاد زعفران نیز می‌تواند اثرات جانبی داشته باشد، از جمله انقباضات و القاء زایمان زودرس.

برای مصرف زعفران در دوران بارداری، باید به نکات زیر توجه کرد:

  • مصرف زعفران را در ابتدای ماه پنجم بارداری شروع کنید تا احتمال بروز خطر برای کودک کاهش یابد.
  • تنها از دو تا سه رشته زعفران استفاده کنید تا به سلامتی خود آسیب نرسانید.
  • زعفران باید از برندهای معتبر و با کیفیت تهیه شود تا خطر رنگ آمیزی مصنوعی یا ناخالصی وجود نداشته باشد.

فواید زعفران برای خانم‌های باردار


استفاده از زعفران در دوران بارداری ضروری است و استفاده از آن توسط متخصص زنان و زایمان در شمال تهران به میزان بسیار کمی نیز توصیه می شود. از جمله مهمترین مزایای استفاده از زعفران این است که زعفران در تشکیل پوششی محافظ در دستگاه گوارشی کمک کرده و سبب بهبود هضم غذا می شود. سایر مزایای زعفران به میزان متعادل به شرح زیر است :

کاهش نوسانات حالت روحی

بارداری موجب ایجاد تغییرات هورمونی متعددی در بدن شما می‌شود و این امر تأثیر عمیقی بر احساسات شما دارد. شما ممکن است در یک لحظه بدخلق باشید و در لحظه‌ای دیگر با احساس و یا عاطفی باشید. در چنین زمانی، زعفران می‌تواند به شما کمک کند. زعفران به عنوان ضد افسردگی عمل می‌کند و موجب افزایش جریان خون به مغز شما می‌شود. مصرف زعفران باعث تولید هورمون سروتونین می‌شود و در نتیجه بهبود خلق و خوی می‌گردد.

کنترل فشار خون

ضربان قلب فرد می‌تواند در دوران بارداری 25 درصد افزایش یابد و موجب نوسان فشار خون شود. زعفران حاوی پتاسیم و کروستین است که به کاهش فشار خون کمک می‌کنند. این ویژگی زعفران در دوران بارداری مفید است.

بهبود تهوع بارداری در صبح

حالت تهوع صبحگاهی اغلب شما را ناراحت و خسته می‌کند. شواهد حاکی از آن است که استفاده از ترکیب زعفران تزریق و چای اغلب به مبارزه با حالت تهوع و سرگیجه کمک می‌کند.

کمک در هضم

در طول دوران بارداری، بسیاری از خانم‌ها با مشکلات معده و هضمی مواجه می‌شوند. هضم غذا در این دوران کندتر می‌شود و ممکن است نیاز به عوامل تحریک کننده برای تسهیل این فرآیند داشته باشند. مطالعات نشان داده است که زعفران می‌تواند جریان خون به سیستم گوارش را افزایش داده و در نتیجه به بهبود عملکرد هضم کمک کند. این عملکرد می‌تواند به ملایم‌تر شدن اسیدیته دستگاه گوارش و کاهش نفخ کمک کند.

بهبود دل پیچه

یک خانم باردار مبتلا به دل پیچه از ابتدا به صورت خفیف دچار این مشکل می‌شود و تا قبل از زایمان به نوع شدید آن درگیر خواهد شد. در طول بارداری، استخوان‌ها و عضلات کشیده می‌شوند و با رشد نوزاد رشد می‌کنند تا جنین را جای دهند و این امر می‌تواند و دل پیچه در معده و درد مفاصل لگن را ایجاد کند. زعفران یک ضد درد طبیعی است. زعفران ماهیچه‌ها را آرام کرده و کمک می‌کند تا درد معده و دل پیچه تسکین یابد.

محافظت در برابر بیماری‌های قلبی

 زعفران دارای ویژگی‌های محافظتی در برابر بیماری‌های قلبی است. در طول دوران بارداری، زنان ممکن است به مصرف غذاهای چرب علاقه بیشتری داشته باشند که می‌تواند تأثیرات منفی بر روی سیستم قلب و عروق آنها داشته باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها، کروستین و پتاسیم موجود در زعفران می‌توانند به کاهش سطوح تری‌گلیسرید و کلسترول بدن کمک کرده و از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کنند.

افزایش سطح آهن

در طول دوران بارداری بسیار توصیه می‌شود که غذاهای غنی از آهن را مصرف کنید زیرا بدن شما نیاز به آهن دارد تا سالم بماند. زعفران دارای محتوای بالای آهن است و برای افزایش سطح هموگلوبین و تولید گلبول‌های قرمز سودمند است.

درمان بیماری‌های تنفسی

زعفران به دلیل داشتن خواص ضد التهابی می تواند به باز کردن راه های تنفسی بینی کمک نماید. همچنین در کاهش تورم و التهاب ریه بسیار موثر است. در نتیجه تنفس را برای مادر راحت تر می کند. دکتر فاطمه سمامی متخصص زنان در ادامه این گونه بیان می کنند که با مصرف بسیار کم زعفران می توانید انسداد موجود در ریه و نای را برطرف کرد و خانم های بارداری را از ابتلا به آسم نجات داد.

کاهش ریزش مو

نوسانات هورمونی در دوران بارداری اغلب باعث افزایش ریزش مو در این خانم ها می‌شود. یکی از راه‌های بهبود رایج در بین بسیاری از خانم‌های باردار، استفاده از زعفران، شیر و لیکور است که به منظور کاهش ریزش مو می باشد. آنتی اکسیدان ها ی موجود در زعفران باعث تغذیه موها و در نتیجه قوی‌تر شدن آن‌ها می‌شوند.

کمک به خواب بهتر

همانطور که بارداری پیشرفت می‌کند، خوابیدن به عنوان یک مشکل در می‌آید و مادر در تمام شب مشغول غلت زدن و چرخاندن بدن خود برای جادادن مناسب شکم در حال رشد، مقابله با اثرات افزایش هورمونی و ناراحتی ناشی از کشش استخوان خواهد بود. تمام این عوامل باعث ایجاد گرفتگی، درد و ناراحتی می‌شوند. در چنین زمانهایی، شما می‌توانید زعفران را همراه با چای یا شیر بخورید. زعفران حاوی خواص آرام بخشی ملایم است که باعث افزایش خواب می‌شود و شما را آرام می‌کند. خوردن زعفران همراه با شیر باعث بهبود کیفیت خواب شما می‌شود.

بهبودی مشکلات پوستی

بسیاری از زنان ادعا می‌کنند مصرف زعفران به آنها کمک می‌کند تا با مشکلات پوستی‌شان مقابله کنند. بیماری های پوستی مانند جوش، آکنه و ملاسما از جمله مشکلاتی است که در این دوران خانم ها با آن رو به رو هستند. متخصص زنان در شمال تهران این نکته را بیان می کنند که زعفران، تصفیه کننده خون است و از این رو یک راه حل مؤثر برای رفع مشکلات پوستی ناشی از ناخالصی‌ها در خون محسوب می‌گردد.

کمک به جلوگیری از احتقان ناشی از آلرژی

اغلب، سیستم ایمنی بدن شما در دوران بارداری به خطر می افتد. شما به علت ضعف سیستم ایمنی، به ابتلا به عفونت و آلرژی مستعد خواهید بود. زعفران به دلیل خواص ضد التهابی خود در کاهش سرفه، آسم، آلرژی و احتقان بینی کمک می‌کند. علاوه بر این، استفاده از خمیر زعفران و چوب صندل موجب پایین آوردن تب می‌شود.

تجربه تکان خوردن کودک

همانطور که در مقالات آیورودیک اشاره شد، زعفران حرارت بدن شما را بالا برده و باعث افزایش دمای بدن شما می‌شود. این امر، به نوبه خود، باعث حرکت نوزاد در داخل بدن شما می‌شود. همیشه احساس حرکت کودک در رحم خوشایند است.

جلوگیری از زخم لثه

افزایش غلظت هورمون‌ها اغلب هنگام بارداری باعث ایجاد زخم در لثه می‌شود. برای تسکین، می‌توانید زعفران را به آرامی روی لثه‌های خود ماساژ دهید. این کار به کاهش درد و حساسیت کمک می‌کند.

کمک به مشکلات چشم‌ها

زعفران برای بهبود دید بسیار مفید است. مصرف زعفران در دوران بارداری اغلب به بهبود دید کمک می‌کند، به ویژه در مواردی که فرد به آب مروارید مبتلا است.

عوارض استفاده از زعفران در بارداری شما را سالم نگه می‌دارد

پتاسیم موجود در زعفران باعث حفظ سلامت کلیه می‌شود زیرا موجب حفظ یک تعادل الکترولیتی مناسب می‌شود. افرادی که رژیم غذایی غنی از پتاسیم مصرف می‌کنند، تراکم استخوان بیشتر و افزایش حجم بدن کمتری را خواهند داشت. زعفران برای زنان باردار یک گیاه ایده آل است زیرا غنی از اسید فولیک، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین A و C است.

استخوان‌های سالم

زنان باردار کلسیم را به میزان زیادی از دست می‌دهند زیرا مقدار کلسیم موجود در بدن برای رشد نوزاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دست دادن کلسیم تراکم استخوان را کاهش می‌دهد و استخوان‌ها را شکننده و ضعیف می‌کند. همچنین کلسیم از دندان‌ها خارج شده و باعث پوسیدگی دندان می‌شود. در چنین شرایطی، استفاده از زعفران می‌تواند برای حفظ سلامت استخوانها و دندانها بسیار مفید باشد.

زمان مصرف زعفران در حین بارداری

اعتقاد بر این است که زعفران می‌تواند تقویت کننده اشتها و کمک‌کننده به هضم باشد. اما قبل از شروع مصرف زعفران در دوران بارداری، بهتر است با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.

توصیه می‌شود که زعفران در سه ماهه دوم و بیشتر از ماه پنجم به بعد مصرف شود. ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی باید به مادران اطلاعات کاملی در خصوص استفاده از زعفران و میزان مناسب آن ارائه دهند.

مصرف زعفران در دوران بارداری ممکن است باعث افزایش گرمای بدن و در نتیجه انقباضات رحم شود. بنابراین، استفاده از زعفران در طول شب توصیه نمی‌شود زیرا بدن در این مدت پروسه‌های زیادی را طی می‌کند.

اعتقاد بر این است که زعفران ممکن است انقباضات را القا کند و در موارد شدید، ممکن است باعث سقط جنین شود. پزشکان توصیه می‌کنند که روزانه بیش از 10 گرم زعفران مصرف نشود، زیرا مقدار بیشتر ممکن است خطرناک باشد و منجر به زایمان زودرس یا حتی سقط جنین شود.

اگرچه زعفران ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد، اما توصیه می‌شود که هنگام مصرف آن در دوران بارداری، آگاهی کاملی از نحوه و میزان مصرف داشته باشید تا از بروز هر گونه آسیب یا عوارض جانبی جلوگیری شود.

دکتر فاطمه سمامی متخصص زنان در شمال تهران  دارای تجربه و مهارت لازم در زمینه بیماری زنان، نازایی و لاپاراسکوپی هستند شما می توانید جهت مشاوره  و درمان بیماری های مختلف زنانبا شماره های  ۰۹۹۰۱۴۱۴۲۴۸ – ۲۲۶۸۳۸۱۸ – ۲۲۶۸۳۹۱۹ تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید ما را در پیج اینستاگرام دنبال نمایید.

عوارض جانبی زعفران


زعفران دارای مزایای زیادی برای زن باردار است، اما با عوارض جانبی نیز همراه است. مصرف زعفران در دوزهای بالا می‌تواند برای مادران باردار خطرناک باشد زیرا باعث انقباض رحم می‌شود و مشکلاتی ایجاد می کند که دکتر فاطمه سمامی به برخی از این عوارض خواهند پرداخت.

  • سقط جنین: زعفران موجب افزایش گرما و دمای بدن می‌شود و در نتیجه انقباض رحم افزایش می‌یابد. این حالت می‌تواند در طول هفته‌های اولیه بارداری منجر به سقط جنین شود. توصیه می‌شود که فقط در سه ماهه دوم و پس از مشاوره با متخصص زنان، زعفران را مصرف کنید.
  • حساسیت بالا: در بسیاری از موارد، زنان باردار از داشتن علائمی از قبیل اضطراب، خشکی دهان، تهوع و سردرد در هنگام مصرف زعفران شکایت دارند. اگر شما با چنین مشکلی مواجه هستید بهتر است از مصرف زعفران اجتناب کنید.
  • استفراغ: زعفران همچنین می‌تواند منجر به استفراغ در برخی از زنان شود. استفراغ نه تنها موجب ایجاد احساس بدبختی می‌شود، بلکه شما و نوزادتان را از داشتن مواد مغذی ضروری محروم می‌کند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که شما چنین واکنشی به زعفران نداشته باشید. اگر در هنگام خوردن زعفران دچار تهوع می‌شوید، باید از مصرف آن اجتناب کنید.
  • مسمومیت با زعفران: مسمومیت با زعفران ممکن است زمانی رخ دهد که یک فرد مقدار زیادی از زعفران مصرف می‌کند که برابر یا بیش از 12 گرم است. این حالت با زردی پوست، چشم‌ها و غشاهای مخاطی، بی حسی، اسهال خونی، خونریزی بینی، خونریزی لب‌ها و علائم دیگر مشخص می‌شود.
  • انقباض: افزایش مصرف زعفران باعث تحریک رحم و افزایش انقباضات می‌شود. این حالت می‌تواند منجر به زایمان زودرس شود.
  •  سرگیجه: با توجه به خواص آرام بخش زعفران، مصرف آن در دوزهای بالاتر ممکن است موجب بروز احساس سرگیجه شود.
  • آلرژی: خانم‌هایی که به غذاهای خاص حساس هستند و سابقه ابتلا به آلرژی به گیاهان اولئا، لولیوم و ساسولا را دارند، در معرض خطر آلرژی بیشتری در هنگام خوردن زعفران هستند.
  • خونریزی از پلک‌ها، بینی یا لب‌ها: بسته به مرحله بارداری که در آن به سر می‌برید و تجربه شما در مورد آلرژی و مصرف زعفران، احتمال بروز عوارضی مانند خونریزی بینی، لب‌ها یا پلک‌ها وجود دارد.
  • بی حسی: مصرف مقدار زیادی از زعفران همچنین ممکن است باعث ایجاد بیحسی در بعضی از زنان شود. بی حسی احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا است، و همچنین می‌تواند در پلک‌ها و لب‌ها رخ دهد.
  • زردی / اسهال / خونریزی: مصرف زیاد زعفران باعث ایجاد واکنش‌های سمی در بدن می‌شود و ممکن است در این حالت علائمی مانند زردی، خونریزی و اسهال مشاهده گردد.
  • خون در ادرار یا مدفوع: وجود خون در ادرار یا مدفوع می‌تواند برای یک خانم باردار وضعیتی ترسناک باشد. اما این علائم می‌توانند به سادگی یک عارضه احتمالی ناشی از مصرف مقدار زیادی زعفران باشند.

 

مشاوره جراحی زیبایی