صفحه اصلی » بارداری و زایمان » عوارض شایع در دوران بارداری

عوارض شایع در دوران بارداری

آنچه می خوانید...

بارداری حس زیبایی است، اما برخی از عوارض جانبی آن می‌تواند بد، خجالت‌آور و آزاردهنده باشد. ما در مورد مشکلاتی از جمله حجم بیش از حد یا غیرمنتظره مایعات بدن، خارش، ورم و باد شکم صحبت می‌کنیم. اگر عوارض دوران بارداری آزاردهنده باشند، از پزشک خود درخواست کمک کنید. از این طریق می‌توانید برنامه‌ها و توصیه‌های موثری دریافت کنید و اطلاعاتی درباره‌ی اینکه چه زمانی بیماری‌هایی به ظاهر بی‌خطر ممکن است نشان‌دهنده‌ی یک مشکل بارداری باشند، کسب نمایید.

برای کمک به مقابله با برخی از مشکلات و عوارض شایع دوران بارداری و انجام یک معاینه کامل و سپس دریافت راهنمایی برای رهایی از این عوارض می‌توانید به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

متخصص پس از بررسی دقیق از دلیل ایجاد مشکل اطمینان می‌یابد و در صورت وجود کمبود ماده مغذی خاص دارو و مکمل‌های لازم را برای بهبود علائم تجویز می‌کند. مشاورین ما آماده پاسخگویی به سوالات شما از طریق شماره‌های تماس 021226839190212268381802177839463 می‌باشند.

عوارض شایع در دوران بارداری


بیماری صبحگاهی

در طول دوران بارداری، بیشتر زنان با مشکلاتی مانند استفراغ، تهوع یا هر دو روبرو می‌شوند، به‌طور خاص این علائم در صبح‌ها شدیدتر هستند و ممکن است طول روز ادامه داشته باشند. تهوع معمولاً پس از حدود ۱۴ هفته به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد، اما در برخی زنان ممکن است تا زمان زایمان ادامه داشته باشد. دلایل دقیق این تهوع‌ها هنوز مشخص نیست، اما ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی، حساسیت به بوها و یا تغییرات در حس بویایی باشد.

خارش پوست

در طول دوران بارداری، احساس خارش پوست نیز رایج است. با توجه به تغییرات فیزیکی در بدن مانند رشد شکم و سینه‌ها، پوست ممکن است کشیده شود. علاوه بر این، ممکن است افراد متوجه شوند که شرایطی که معمولاً به خارش پوست منجر می‌شوند، مانند خشکی پوست، اگزما و حساسیت‌های غذایی، در دوران بارداری تاثیرات بیشتری دارند. با این حال، خارش شدید ممکن است نشان‌دهنده‌ی وجود مشکلات جدی در دوران بارداری باشد.

خون دماغ

بارداری می‌تواند باعث منبسط شدن رگ‌های خونی در بینی شود، در نتیحه افزایش جریان خون فشار بیشتری را بر رگ‌های ظریف‌تر وارد کرده و راحت‌تر موجب پارگی آنها می‌گردد.

متورم شدن اندام

داشتن ورم در طول بارداری تا یک حد مشخصی طبیعی است زیرا آب بیشتری در بدن ذخیره می‌شود. تغییرات در خون همچنین موجب می‌شود که مقدار از مایعات وارد بافت‌ها شوند. اما گاهی اوقات تورم می‌تواند نشانه‌ی یک عارضه‌ی خطرناک بارداری مانند پره‌اکلامپسی باشد.

عفونت قارچی

همیشه مقدار مشخصی قارچ در واژن وجود دارد. این قارچ زمانی که به سرعت رشد کند بطوری که سایر میکروارگانیسم‌های موجود را تحت‌الشعاع قرار دهد، تبدیل به یک مشکل می‌شود. اما در دوران بارداری میزان بالای استروژن رشد قارچ را آسان‌تر می‌کند.

کمر درد

کمر درد یکی ار عوارض خیلی شایع در بارداری است. درد معمولاً در قسمت پایین کمر، باسن و پایین پاها رخ می‌دهد. کمر درد می‌تواند به ویژه در سه ماهه‌ی آخر با ایستادن طولانی مدت یا بلند کردن اجسام و یا بد خوابیدن تشدید گردد. کمر درد خفیف می‌تواند در صورتی که ستون فقرات و لگن خود را در خلاف جهت یکدیگر بچرخانید، شدیدتر شود. میزان بالای پروژسترون در بدن در حین بارداری منجر به کشیده شدن و نرم شدن رباط‌های موجود در ناحیه لگن در هنگام آمده شدن برای زایمان گردد. رباط‌های اطراف ستون فقرات شل می‌شوند، در نتیجه فشار بیشتری بر کمر و باسن وارد می‌شود.

گرفتگی عضلات پا

گرفتگی عضلات معمولاً در طول دوران بارداری در نواحی ران، ساق پا یا پایین پا رخ می‌دهد. این مشکل معمولاً با یک درد شدید ناگهانی شروع می‌شود و سپس به یک درد ملایم و پایدار تبدیل می‌شود. گرفتگی عضلات اغلب در سه ماهه سوم بارداری روی می‌دهد و بیشتر در شب اتفاق می‌افتد که ممکن است باعث بیدار شدن شما شود. برخی معتقدند که کمبود کلسیم یا منیزیم ممکن است عامل این مشکل باشد، زیرا جنین به مقادیر زیادی از این مواد مغذی نیاز دارد، به خصوص از هفته بیستم بارداری به بعد. همچنین مصرف کافی مایعات و استفاده از مکمل‌ها ممکن است مفید باشد.

سرگیجه یا غش

سرگیجه یا غش اغلب زمانی رخ می‌دهد که شما به سرعت از جایی بلند می‌شوید، به ویژه در آب و هوای گرم یا پس از حمام آب گرم، یا اگر برای مدت زمان طولانی ایستاده باشید. این اتفاق به دلیل عدم رسیدن خون به مغز رخ می‌دهد که معمولاً در نتیجه تجمع خون در پاها در حین ایستادن اتفاق می‌افتد. همچنین، در طول دوران بارداری، نیاز رحم به خون بیشتر است. روش‌هایی برای جلوگیری از سرگیجه نسبتاً ساده است: برای مدت زمان طولانی نایستید، در هوای گرم خود را خنک نگه دارید و از حرکات ناگهانی پرهیز کنید. اگر سرگیجه شدید داشتید، بهتر است بنشینید و سر خود را بین زانوها قرار دهید یا دراز کشیده و پاها را بالا نگه دارید.

فشار خون بالا

فشار خون معمولاً در معاینات پیش از زایمان کنترل می‌شود، بنابراین پزشک می‌تواند بر افزایش فشار خون نظارت کند. ممکن است فاقد علائم خاصی باشید و یا برعکس، علائم زیادی داشته باشید که برخی از آن‌ها شامل استفراغ، سردرد، اختلال بینایی و درد ناگهانی در زیر قفسه سینه می‌باشند. فشار خون بالا همچنین می‌تواند همراه با احتباس آب (تورم دستان، پاها و مچ پاها) رخ دهد، با اینکه فشار خون بالا می‌تواند در هر زمانی بروز پیدا کند، اما امکان وقوع آن در بارداری بسیار زیاد است. دلیل اینکه چرا باید فشار خون بالا به دقت کنترل شود این است که ممکن است نشانه‌ی مسمومیت بارداری باشد. اگر نگران این علائم هستید، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین در صورتی که پیش از بارداری دچار فشار خون بالا بوده‌اید و یا از سردرد یا حالت تهوع مداوم رنج می‌برید، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.

تکرر ادرار

حتی پیش از اینکه بدانید باردار هستید، ممکن است متوجه شده باشید که تعداد دفعات ادرارتان بیشتر شده است. این یکی از اولین و شایع‌ترین علائم بارداری است، و احتمالاً تا زمان زایمان ادامه خواهد داشت. تغییرات هورمونی باعث افزایش سرعت جریان خون به کلیه‌ها شده و در نتیجه مثانه بیشتر پر می‌گردد. سپس رحم در حال رشد بر مثانه فشار وارد می‌کند.

ترشحات واژن

آنچه که متوجه آن می‌شوید احتمالاً لکوره است، یک ترشح بدون بو و شیری رنگ که گاهی اوقات پیش از حاملگی مشاهده می‌شود. در طول بارداری این ترشحات بیشتر می‌شوند که تا حدودی به دلیل افزایش تولید استروژن و افزایش جریان خون به ناحیه‌ی واژن است.

باد معده و نفخ

اگر آروغ می‌زنید و برای تسکین نفخ محبور می‌شوید که دکمه شلوار خود را باز کنید، تعجب نکنید. در طول بارداری میزان پروژسترون که هورمونی است که باعث شل شدن بافت‌های عضلات نرم در سرتاسر بدن از جمله دستگاه گوارش می‌گردد، افزایش می‌یابد. این امر موجب کند شدن فرایند هضم می‌شود که منجر به باد معده، نفخ و آروغ می‌گردد و بویژه پس از خوردن یک وعده غذایی مشکلاتی در شکم ایجاد می‌شود. همچنین این حالت در سوزش معده نیز نقش دارد.

خونریزی لثه

در طول دوران بارداری، بسیاری از زنان با مشکلات مختلف بهداشت دهان و دندان روبرو می‌شوند. یکی از مشکلات شایع این دوره، التهاب و حساسیت لثه‌ها است که با دندان‌ها کشیده شدن یا مسواک زدن می‌تواند خونریزی آنها را تحریک کند. این مشکل به دلیل تغییر میزان هورمون بدن در دوران بارداری رخ می‌دهد. نسبت به ابتلا به باکتری‌های موجود در پلاک دندان‌ها واکنش بیشتری نشان می‌دهند. حدود نیمی از زنان باردار با این مشکل روبرو می‌شوند.

یبوست

یبوست یکی دیگر از مشکلات شایع در بارداری است که بسیاری از زنان با آن مواجه می‌شوند. افزایش سطح هورمون پروژسترون در بدن، میزان حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد. در نتیجه، مشکل یبوست در دوران بارداری ممکن است به دلیل فشار رحم در حال رشد بر روی راست‌روده تشدید شود.

ترشح بیش از حد بزاق

یکی دیگر از مشکلات شایع در طول بارداری ترشح بیش از حد بزاق است. برخی زنان در این دوره احساس می‌کنند که بیشتر از قبل بزاق ترشح می‌کنند، به ویژه در هنگام تهوع. در برخی موارد، زنان به حدی بزاق ترشح می‌کنند که ممکن است نیاز به تف کردن آب دهان خود داشته باشند.

بواسیر

بواسیر یک مشکل دیگری است که ممکن است در طول بارداری رخ دهد. بواسیر از عروق خونی در ناحیه مقعد است که به طور غیرطبیعی تورم کرده‌اند. این عروق ممکن است فقط باعث خارش و درد شوند و گاهی منجر به خونریزی در طول استفراغ شوند. برخی زنان در ابتدای بارداری با مشکل بواسیر روبرو می‌شوند. اگر پیش از بارداری این مشکل را داشته‌اید، احتمال ابتلا به آن در دوران بارداری نیز بسیار زیاد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *