جراحی زیبایی کلیتوریس یا هودکتومی، بافت اضافی را از چین های پوستی پوشاننده و محافظ کلیتوریس، جدا می کند. این چین های پوستی یا کلاهک کلیتورال نام دارند. هودکتومی نوعی عمل جراحی زیبایی است. از دیگر نام های این جراحی می توان به هودوپلاستی یا کوچک سازی کلاهک کلیتورال اشاره کرد.
کلیتوریس و کلاهک کلیتورال چیست؟
کلیتوریس و کلاه کلیتورال بخشی از دستگاه تناسلی زنان می باشند. هنگامی که لابیا مینور (لب های داخلی که دهانه واژن شما را احاطه کرده اند) به هم می رسند، یک برآمدگی کوچک را تشکیل دهند که همان کلیتوریس شما است. قسمت بیرونی کلیتوریس شما که می توانید آن را لمس کنید، کلاهک نام دارد. کلیتوریس دارای هزاران پایانه عصبی حسی است که آن را بسیار حساس می کند و نقش مهمی در رسیدن به ارگاسم دارد.
کلاهک کلیتورال پوستی است که از کلیتوریس محافظت می کند. به هنگام تحریک جنسی کلیتوریس متورم شده و تورم آن کلاهک کلیتورال را از هم باز می کند. بدون کلاهک کلیتورال، کلیتوریس شما نسبت به لمس و محرکها بسیار حساس خواهد شد.
کلاهک کلیتورال روان کننده ای به نام سبوم تولید می کند که به آن کمک می کند به نرمی روی کلیتوریس سر بخورد. این عملکرد شبیه به پوست ختنه گاه است که نوک آلت تناسلی آقایان را می پوشاند.
جراحی هودکتومی چه می کند؟
در برخی افراد، کلاهک کلیتورال بزرگ و دارای بافت اضافی است و جراحی هودکتومی این بافت های اضافی را از بین می برد.
دلالیل نیاز به انجام جراحی هودکتومی
جراحی هودکتومی می تواند به منظور بهبود موارد زیر انجام شود:
- رفع مشکلات مادرزادی
- بهبود ظاهر اندام تناسلی
- افزایش لذت جنسی
- کاهش تحریک ناشی از مالش لباس به کلاهک کلیتورال یا لابیای بزرگ.
کوچک شدن کلاهک کلیتورال به خودی خود میل جنسی را افزایش نمی دهد اما بیرون آمدن کلیتوریس پس از انجام هودکتومی می تواند میل جنسی را افزایش دهد.
جراهی هودکتومی توسط متخصصان زیر صورت می گیرد:
جراح پلاستیک
جراح زیبایی
جراح زنان و زایمان
جراحی هودکتومی چگونه انجام می شود؟
جراحی هودکتومی عملی سرپایی بوده و پس از انجام آن می توانید مرخص شوید. این جراحی هم تحت بی حسی موضعی و هم تحت بیهوشی عمومی صورت می گیرد. جراحی لابیاپلاستی نیز می تواند همزمان با هودکتومی انجام شود.
در جراحی لابیاپلاستی، پوست اضافی لابیا مینور (لبهای کوچک) را برش میدهد تا شکل آنها را تغییر دهد و نحوه قرار گرفتن آنها در لابیا ماژور (لبهای بزرگ) که اطراف واژن شما را احاطه کرده است، بهبود بخشد. در جراحی هودکتومی، نخست در صورت لزوم جراحی لابیاپلاستی انجام می شود. سپس پوست اضافی روی کلاهک کلیتورال با نهایت مراقبت برداشته می شود.
در این مرحله پزشک مراقب است که بافت و اعصاب کلیتوریس شما مختل نشود. در نهایت زخم ها توسط بخیه های قابل جذب بسته می شوند.
عوارض جانبی هودکتومی
در موارد نادر، پزشک ممکن است بافت را بیش از حد برداشته یا به طور کلی بافت به مقدار کافی برداشته نشود. اگر بافت به مقدار کافی برداشته نشود، ممکن است جراحی دیگری نیاز باشد اما در صورتی که بافت بیش از حد برداشته شده باشد راه حلی برای آن وجود ندارد.
از دیگر عوارض هودکتومی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خونریزی و کبودی
عفونت
آسیب بافت های عصبی
دوره ی نقاهت پس از جراحی هودکتومی
جراحی هودکتومی درد و تورم را به همراه خواهد داشت. پس از انجام این عمل جراحی ممکن است به مدت یک هفته از انجام هر گونه فعالیت فیزیکی و کار منع شوید. دوره ی نقاهت جرای هودکتومی بدون لابیاپلاستی معمولا کوتاه تر است. به طور کلی تورم ناشی از این جراحی پس از 6 هفته از بین می رود اما ممکن است تا 6 ماه پس از جراحی تورم آن باقی بماند.
اقدامات زیر می تواند دوره ی نقاهت شما را کوتاه تر می کند این موارد عبارتند از:
- کمپرس یخ را به مدت 20 دقیقه روی لباس زیر خود قرار دهید. این عمل را مدام تکرار کنید.
- هنگام دراز کشیدن، باسن خود را با بالش بالا بیاورید.
- حمام نکنید و به آرامی ناحیه ی جراحی را خشک کنید.
- پس از هربار دستشویی رفتن ناحیه ی جراحی را خشک کنید( دستمال را روی زخم خود نکشید) .
- آنتی بیوتیک ها و مسکن ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- برای جلوگیری از تحریک ناحیه، لباس های گشاد بپوشید.
- به مدت چهار تا شش هفته رابطه جنسی نداشته باشید و به هیچ عنوان از تامپون استفاده نکنید.
نتایج جراحی هودکتومی
اکثر افرادی که عمل جراحی هودکتومی را انجام می دهند، از نتایج آن بسیار راضی هستند. این روش می تواند اندام تناسلی بیرونی شما را زیباتر کرده وبه افزایش میل جنسی کمک کند.
خوب است بدانید که جراحی هودکتومی یکی از روش های جوانسازی واژن بوده و ظاهر و کاربرد آن را بهبود می بخشد. لابیاپلاستی، واژینوپلاستی نیز از دیگر روش های جوانسازی واژن محسوب می شوند.